Direktlänk till inlägg 10 september 2013
Detta recept ger ca 10 bitar.
Botten:
100 g choklad, ca 75 %
75 g smör
2 ägg
3 msk mandelmjöl
2 tsk svart kaffe
2 dl hackade hasselnötter
Smält choklad och smör och rör till en slät kräm. Vispa äggen hårt, blanda ner mandelmjöl, kaffe, hasselnötter och chokladsmeten. Bred ut i botten på en rund form med löstagnbara kanter. Grädda på 175 grader i ca 6 minuter, låt svalna.
Fyllning;
Helt osötad sylt alt mosade hallon, ca 2 dl. Bred ut på den avsvalnade botten i formen utan att ta loss kanten.
Mousse;
2 ägg
3 dl vispgrädde
100 g choklad, 75%
Separera äggvitor från äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum, skall inte rinna om du vänder bunken upp och ner. Smält chokladen och låt svalna något. Häll i grädden i äggvitorna och vispa till fast konsistens. Blanda ner äggulorna i chokladen och rör till en jämn smet. Blanda ned chokladsmeten i gräddskummet och vispa ihop. Häll ned smeten i formen och låt stå i kylskåp minst 2 timmar.
Vid servering, tag loss sidan på formen och häll över en näve färska bär, helst hallon eller blåbär.
Här kommer anledningar till bristande bloggtid. För den som undrat. Och om du inte undrat, varför fortsätter du läsa? 1. Roligaste uppdraget- att ha ett ansvar för hur Stockholm Pride Park ser ut och fungerar och vad den innehåller i sommar. Grymt r...
Hej hoppsansa, det är nu en månad som rökfri som firas... Och just nu är det ruggigt frustrerande. Så alla uppmuntrande hejarop mottages med stor tacksamhet... ...
Jag måste boosta mitt ego för att orka stå emot röksuget, så är det bara. Jag måste gå runt och klappa mig själv på axeln för varje gång jag står emot en impuls/vana/ behov. Det är såklart jättejättekul för somliga i min omgivning som inte ännu skåda...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|