Alla inlägg den 11 september 2013

Av Ulrika - 11 september 2013 09:46

Jo då skulle jag äga och driva Andrum. Andrum skulle vara ett hotell/kursgård fast som ett gammalt kloster. När man checkar in får man lämna ifrån sig telefon, dator, klocka.... Jag tänker mig en stilig byggnad i sten , fyra våningar hög, som omger en medeltida klosterträdgård. I trädgården finns olika sektioner, och man kan sitta bland dofterna, blunda och vända ansiktet mot solen, njuta av tystnaden. Inomhus skulle det finnas rum för meditation, en lång pool i källarvalvet, sällskapsrum (utan TV) inrett som ett engelskt herrklubbsbibliotek: Bokhyllor i mörkt trä från golv till tak, en stor eldstad, djupa läderfåtöljer. Tänk Hogwarths, fast bättre. Med en bar som bara serverade fantasiska prisbelönta brygder att avnjutas långsamt, medan man bläddrar i ett sällsynt inbundet exemplar av Paradise Lost eller för en lågmäld diskussion om samhällets förfall med någon annan  intellektuell varelse.


Maten skulle vara enkel och rustik och lagad på lokalt producerade varor (jag påstår inte att det skulle vara billigt att bo här) Man skulle kunna lära sig gamla bortglömda hantverk eller matlagning eller lyssna på klarsynta föredrag (vi skulle såklart ha ett digert temautbud året runt). Kanske skulle vi ha eget stall? Nä, det får vi ta in på entreprenad lokalt- och på vintern skulle man kunna åka släde insvept i varma fällar till någon närbelägen marknad (nej inte Coop stormarknad, mer tysk julmarknad)

Rummen skulle vara spartansk inredda men ha grymt sköna sängar. Och de tjocka stenväggarna skulle se till att man aldrig stördes av ljud.

Och nej, det är inte ett familjehotell. Och nej, det är inte till för svensexor, företagets julfester eller gapiga medelålders "tjejgäng" som ska återknyta bekantskapen i botten av rödvinsflaskan.

Scandic ligger två mil borta, i närmsta tätort. Nära Coop stormarknad.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards