Direktlänk till inlägg 12 september 2013

Kickstart för smilbanden (alla muskelgrupper behöver tränas)

Av Ulrika - 12 september 2013 09:45


Dagens spellistor bör avnjutas utan distraktioner såsom arbetsuppgifter, bilkörning etc. Idag handlar allt om att skratta, att samla energi att traggla vidare. Jag har ett annat schvung i steget när jag går och småfnissar över små absurditeter i tillvaron, så jag har samlat ihop några sådana favoriter och hoppas de även sprider småfniss till er. Min egen tillvaros absurditeter handlar om hur min sockertarm hela tiden försöker lura mig i fällan, tillsammans med min inneboende soffpotatis. Här kommer deras argument:


Lista över alla bra skäl och ursäkter till att vara sambofet;
1. Jag är hellre hemma med barnen än på gymmet. Och om de inte är hemma vill jag njuta av friden här, tackarrr...
2. Jag vill såklart alltid dölja kaoset här hemma i doften av nybakta bullar, som det vore slöseri att inte äta upp
3. Det finns ju jättefina kläder i storlek 50. (visserligen för tanter, men ändå)
4. Vi går aldrig ut så jag behöver inte klä upp mig. (Vilket är tur då jag bara har tantkläder)
5. Kroppsfixering är ofeministiskt. (Man måste ju vara en god förebild även om man rullar fram)
6. Jag är tung nog att hålla kvar stökiga personer på jobbet (ordningsvakt) genom att klamra mig fast i deras ben. (Om jag har tur och fångar dem innan de börjar springa)
6.5 Uniformen är så ful att den inte ens är snygg på mina vältränade kollegor. (Fast på mig spricker brallorna när jag klamrar mig fast i busarnas knäveck)
7. Kaffe är godast med chokladbollar till. Eller tårta, eller bulle, eller cigg. Borde nog sluta med kaffe?
8. Jag har inte tid med hemmagympa, det finns ren tvätt att vika. (Dammsugning är för ansträngande men tvätt kan man vika sittandes framför TV:n)
9. Jag får inte sova på nätterna, så jag måste äta för att hålla mig vaken dagtid. (Okej det var väl mer förr om åren men jag känner att argumentet ändå bär en viss dignitet)
10. Det vore oartigt och glädjedödande att tacka nej när Bettan på jobbet bjuder på tårta. (Nu händer det ju rätt sällan, men OM nån vill bjuda på tårta är jag inte den som är den...)
11. Man ska äta tills maten är slut annars tänker man inte på de svältande barnen i Afrika? (jag är lite osäker på den faktiskt)
12. Alla dieter är bara lurendrejeri efter nån månad på löpsedlarna. Och tänk bara, det krävs hela 9 steg för att bli av med läskfetman! Hur många steg blir inte det om man har bullfetma, entrecote och bearnaise-fetma, chokladfetma, godisfetma och lathetsfetma KOMBINERAT!!!??? Massor!!

Så ni förstår ju vilken massiv övertalningskampanj mitt inte så undermedvetna undermedvetande utsätter mig för varje dag? Vilken enorm bedrift det är att jag hållit ångan uppe en hel vecka nu, även om morgonpromenaderna fick stryka på foten för att jag var tvungen att vabba?
Jag har självklart en ännu längre lista över skäl att omedelbart SLUTA var tjock och osund, men den är inte lika kul, den toppas av rädslan för en för tidig död i hjärt/kärlsjukdomar och sen går det bara utför bland vettiga och kloka argument som är för självklara för att skriva ner. Det är på något visst så mycket mera jag att skratta åt mina egna svagheter. Och någonstans på vägen, att skratta ger energi att orka vara klok och snusförnuftig, orka hoppa över sockret, ta trapporna istället för hissen (inte så svårt som det låter när man bor på andra våningen) orka slåss mot soffpotatisen som vill ut ur hälsofängelset varje dag.
Så jag laddar ner lite tillvarosanalyser och skrattar mig igenom nästa powerwalk!


#spotify #comedy #livsstil

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 28 februari 2014 09:40

Äldsta dottern min går på sexårsverkssmhet- första året i skolmiljö, efter dagis. Och igår kom hon hem och frågade när hon ska få en egen mobiltelefon...Det visar sig att fyra av sexåringarna i hennes klass har mobiler- inte för spel, musik, fotograf...

Av Ulrika - 21 februari 2014 18:35

Här kommer anledningar till bristande bloggtid. För den som undrat. Och om du inte undrat, varför fortsätter du läsa? 1. Roligaste uppdraget- att ha ett ansvar för hur Stockholm Pride Park ser ut och fungerar och vad den innehåller i sommar. Grymt r...

Av Ulrika - 7 februari 2014 23:41

Hej hoppsansa, det är nu en månad som rökfri som firas... Och just nu är det ruggigt frustrerande. Så alla uppmuntrande hejarop mottages med stor tacksamhet... ...

Av Ulrika - 2 februari 2014 13:42

Jag måste boosta mitt ego för att orka stå emot röksuget, så är det bara. Jag måste gå runt och klappa mig själv på axeln för varje gång jag står emot en impuls/vana/ behov. Det är såklart jättejättekul för somliga i min omgivning som inte ännu skåda...

Av Ulrika - 28 januari 2014 07:45

Nä, nu byter jag ut rökdonen och tycka-synd-om mackorna mot annat. Som den här:   Mumsiga lilla frukostkicken bestående av stjälkselleri, morotsjuice, citronsaft, banan och färsk ingefära. Mumma. Har även en annan grön favorit bestående av avo...

Ovido - Quiz & Flashcards